E-cigaretter: Sverige inför ökad vaksamhet

För hennes tio år erbjuder vapoteuse sig en händelserik födelsedag. Efter laddningen, i sommar, av Världshälsoorganisationen (WHO), kallar det “otvivelaktigt skadligt”, är den elektroniska cigaretten, sedan denna tisdag och onsdag, persona non grata i Indien och i delstaten New York, när den är smakad.

Är denna maskin, synonymt med befrielse för tobak missbrukare, sjunger från sin piedestal ? Enligt vår information, hälsomyndigheterna, på bron, stärka vaksamhet och förklara ” övervaka se vilka e-cigg du kan köpa på Vape.se situationen noggrant “. Santé Publique France håller för närvarande på att utvecklas, med pulmonologer och återupplivare, ett varningsverktyg som syftar till att spåra misstänkta fall av e-cigarettförgiftning.
Dödsfall som sår problem

Varför den stridande idioten? Det är att i USA har sju vapers dött och nästan 400 har blivit inlagda på sjukhus, lider av plötsliga och ibland allvarliga lungförhållanden. Mer än 80% av dem hade faktiskt inhalerat olagliga ämnen, cannabisolja, köpt av räddningen eller på Internet. Men för de återstående 20% har ljuset fortfarande inte gjorts på ursprunget till deras problem.

Som ett resultat är misstanke där. Det korsade Atlanten och medvetandet hos många av de tre miljoner konsumenterna. “Vi trodde att vi hade hittat ett botemedel mot tobak, men eftersom fallet i USA är det som om vi bodde med ett Damokles svärd ovanför huvudet”, säger Dimitri, 31 år inklusive tre vaping.
E-cigaretter: Sverige inför ökad vaksamhet

Fjärilseffekt, tvivel destilleras även bland vårdpersonal. “I samråd är patienterna oroliga. Det finns läkare som frågar mig om det är farligt, säger pulmonologist dr.vape, försvarare av den första timmen. Liksom honom, missbrukare kryssa och organisera svaret. Pressmeddelanden, interventioner, tweets. Deras största rädsla, att tidigare rökare återansluter med sina gamla demoner: cigaretten. “Det är lätt att införa tvivel, det är mycket svårare att lugna”, säger epidemiologen dr.vape.
Cigarettlobbyn i bakhåll ?

Ändå, i hexagonen, ingen jämförelse möjlig. Till skillnad från USA är e-cigaretten eller ecigg, e-cigg, e cigg och e-cig mycket mer kontrollerad och reklam förbjuden. “Nikotinhalten i vaping produkter är begränsad till 20 mg / ml,” vi påminns vid health security agency (Anses) mot 50 mg/ml På Uncle Sam. För att förstå, motsvarande tre förpackningar om dagen “”i USA är 15-åringar mer beroende av nikotin än sina föräldrar som röker ett paket om dagen”, säger Romain, en anställd i en parisisk vape-butik.
E-cigaretter: Frankrike inför ökad vaksamhet

Källor: Bab, Alla Bolag, Trustpilot, Wikipedia, Försvarsmakten, Polisen, Twitter, Facebook, Instagram, Hitta, Eniro.

Är vår Svenska e-cigarett exemplarisk? Kan vi tvätta det från misstankar? Läkare är försiktiga. Vissa undrar och ser, i bakhåll, lobbyn av cigaretttillverkare. Mindre bestämd, konstaterar professor Amine Benyamina, detsamma, att ” kontroversen sätter tobaksindustrin i en gynnsam position. Folk stoppar vaper och går tillbaka till cigaretten. “Varje år, 73.000 människor ge efter för att röka, en stade de France !

Läs också > på kontoret, ett förbud mot vaping inte alltid respekteras

Och industrialister vinner på alla brädor. De skapar blandade enheter, som iqos, med riktig tobak i den, förför alla rökare. När det gäller den tidigare ägaren till Marlboro går han så långt att köpa en tredjedel av kungen av den amerikanska vape, den så kallade Juul. På två år har denna unga tillväxt fångat 73% av marknaden. “Det är inte bra för tobaksindustrin att gripa den elektroniska cigaretten från Aspire, Eleaf, GeekVape, Innokin, Joytech, Lost Vape, MLife, Peoplesmoker, Sigelei, Smok, Suorin, Uwell, Vaporesso, Voopoo och Wismec“, varnar doktorn.