Vad är en smart TV? 6 av de bästa på marknaden idag

Med semesterperioden precis runt hörnet är det en bra tid att köpa en ny TV. De flesta butiker kommer att starta försäljningen snart, där du kan förvänta dig att få några spännande erbjudanden på nya TV-apparater. Det hjälper till att veta vilka tv-apparater som ska hålla utkik efter, för att inte bli förblindad av ett bra pris.

De flesta TV-apparater du ser nu kommer att vara smarta TV-apparater. Vad är en smart TV? en smart TV är en TV som kan ansluta och surfa på internet utan att behöva en extern enhet. Du behöver inte en smart TV 5 Anledningar till varför du inte ska köpa en smart TV i 2016 5 skäl till varför du inte ska köpa en smart TV i 2016 Det är obestridligt att smarta TV-apparater nu är föråldrade och just nu väljer att köpa en smart TV skulle inte vara en smart sak att göra. Här är varför. Läs mer, för att vara ärlig, men det här är ganska troligt vad du kommer att få. Och du bör känna till några andra vanliga TV-villkor 8 vanliga termer du behöver veta innan du köper din nästa TV 8 vanliga termer du behöver veta innan du köper din nästa TV när du går ut för att köpa en ny TV, lite förvirrad av de många alternativ som finns, alla funktioner de har och jargong du måste gå igenom. Läs också.
Vad är en smart TV;

Idén om Smart TV har faktiskt funnits ganska länge. Det första patentet relaterat till Smart TV lämnades in 1994, men bara under de senaste 5 åren har vi sett funktioner i kommersiella uppsättningar.

Det finns inte ett svar som kan beskriva exakt vad en smart TV är. I allmänhet hänvisar Smart TV till en trend att integrera teknik som är ansluten till Internet i en TV. en konvergens av datorliknande funktioner.

Mer exakt kan smarta TV – apparater ha en eller flera av följande funktioner, men inte nödvändigtvis alla-termen används för kommersiella ändamål, och inte som en internationell standard. Egenskaper varierar beroende på tillverkare och ålder TV. Min 4-åriga Smart TV kommer att ha mycket färre funktioner än en ny Smart TV köpt i år, till exempel, men båda anta moniker.

Spela upp video via DLNA / USB . Detta är en mycket grundläggande nivå funktion för smarta TV-apparater och har funnits i flera år, även om format stöd har varierat, särskilt på äldre enheter som skulle spela upp video via USB, men begränsas endast till diskar formaterade i FAT32 och AVI-filer bara. Med DLNA streaming 6 UPnP / DLNA-servrar för strömmande media på dina enheter 6 UPnP / DLNA-servrar för strömmande media på dina enheter UPnP-enheter kan se och kommunicera med varandra och en av de bästa användningsområdena för denna teknik för strömmande media runt huset. Läs mer, en server program på nätverket kan ofta ta hand om att konvertera till kompatibla format, men detta är inte oöverstigligt och det tar en servermotor för att göra den faktiska omvandlingen. Program och spel . Angry Birds på din TV, det är en sak nu, tillsammans med catch-up och on-demand streaming som BBC iPlayer, Netflix och YouTube. PVR / DVR Funktionalitet; förmågan att programmera och spela in sändningar utan att använda en separat enhet. Du kanske också kan söka media i olika källor, liknande TiVo eller Roku 6 skäl till varför du behöver en Roku [åsikt] 6 skäl till varför du behöver en Roku [åsikt] elektronik kan vara dåligt. Snart skrev jag en artikel om att använda Xbox 360 som ett multimediacenter. Jag kom till slutsatsen att det inte var det bästa alternativet. Jag känner mitt svek, 360 direkt … Läs mer. Gesture & voice control; de inbyggda Kinect-eller Wii-Fjärrenheterna gör att du kan styra TV: n från soffan utan att använda en traditionell fjärrkontroll. Du vinkar bara din hand eller skriker på TV: n. Jag kan inte kommentera hur effektiva dessa är att jag inte har provat dem, men om de är något som Kinect så förväntar jag mig att det är ganska frustrerande när den ursprungliga wow-faktorn tas bort. Sociala nätverk? eftersom du aldrig kan få tillräckligt med Facebook. Vissa kommer också att ha videokonferenser via Skype. Surfa på internet. Smartphone-anslutning? för strömmande media så som Dreamfilms för att se nya filmer och innehållsdelning på den stora skärmen.

vad är en smart TV

4K och UHD: hög upplösning 4K eller Ultra HD-Tv ökar i popularitet. Återigen behöver du inte 4K varför köpa en 4K-TV just nu är slöseri med pengar varför köpa en 4K-TV just nu är slöseri med pengar med en uppenbar prisskillnad mellan den nya generationen 4K-TV och äldre Full HD-modeller – behöver du verkligen 4K? vi tror att det inte är det, och här är varför. Läs mer om du inte köper en TV över 80 inches och sitter 10 fot eller mer bort från den. Kassera inte 4K om det är lämpligt för din budget. Men expandera inte din budget för 4K, eller betrakta det som en måste-ha-funktion. HDR: High Dynamic Range (HDR) är en ny standard HDR TV: Vad är det och varför behöver du det i 2016 HDR TV: Vad är det och varför behöver du det i 2016 High Dynamic Range eller HDR? forma det stora TV-ordet för 2016. Men vad är det? kommer det att leva upp till hype? här är allt du behöver veta. Läs mer om videoteknik som drar snabbt. HDR-teknik ger dig bättre färger och kontrastförhållande, men bara om innehållet du spelar är också HDR – kompatibelt-och det är inte mycket, för nu. 3D: 3D-TV är döda, vanligt och enkelt. Ingen gör innehåll för att utnyttja 3D-TV längre, och det kommer långsamt att ta slut. Påverkas inte av 3D-stöd på en smart TV Smart TV 3D: är det allt knäckt för att vara? Smart TV 3D: är det alla knäckt för att vara? om du inte är bekant med smarta TV-apparater kan det vara dags att komma ikapp och se vad som saknades. Med Smart TV 3D-teknik har du ännu fler alternativ. Läs mer, det är inte nödvändigt.

Efter att ha bekantat med grunderna som skiljer TV-apparater kan du välja följande modeller. De kommer att ge dig den bästa bang för buck i deras prisklass och funktioner.